Kom langs

Konijnenberg 57
Noord-Brabant, 4825BC, Breda

Elke dag geopend: 08:00 - 17:00

Even bellen?

+31 (0)76 200 31 34

24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar

Stuur een mailtje

info@oprins-verhuur.nl

Reactie binnen 1 uur

Veelgestelde vragen

Welkom bij Oprins Verhuur, dé specialist in interne transportmiddelen! Als ervaren speler in deze sector weten wij als geen ander dat er veel vragen zijn over onder andere veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en kostenbeheersing bij het gebruik van heftrucks, reachtrucks en andere interne transportmiddelen.

Wat is interne transport en waar wordt het voor gebruikt?

Interne transport verwijst naar het verplaatsen van goederen en materialen binnen een bedrijf of organisatie. Het wordt gebruikt om materialen van de ene locatie naar de andere te brengen, zoals van de opslag naar de productielijn of van het magazijn naar de vrachtwagen.

Welke soorten interne transportmiddelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten interne transportmiddelen, zoals elektrische heftrucks, brandstoftrucks, reachtrucks, platformwagens, trekkers, stapelaars, dubbelstock-stapelaars, laagheffende pallettrucks, orderverzamelaars, hoogbouwtrucks, routetreinen en handpallettrucks.

Het huren van een hoogwerker voor in magazijnen behoort óók tot de mogelijkheid.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van interne transportmiddelen?

Het gebruik van interne transportmiddelen biedt verschillende voordelen, zoals efficiëntie bij het verplaatsen van goederen en materialen, het verhogen van de productiviteit, en het verminderen van het risico op letsel bij werknemers.

Moet ik een certificaat hebben om een interne transportmiddel te bedienen?

Hoewel het niet verplicht is, raden wij ten zeerste aan om een certificaat te behalen voor het werken met interne transportmiddelen, zodat er bekwaam en veilig gewerkt kan worden. Daarnaast kan het behalen van een certificaat van belang zijn voor verzekeringsdoeleinden. Wanneer er geen certificaat aanwezig is, ligt de volledige verantwoordelijkheid bij de werkgever.

Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid bij het gebruik van interne transportmiddelen?

Zowel werkgevers als werknemers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid bij het gebruik van interne transportmiddelen. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers over de juiste training en apparatuur beschikken om veilig te werken, terwijl werknemers verantwoordelijk zijn voor het correct gebruik van deze apparatuur en het nemen van veiligheidsmaatregelen.

De gebruiker van het materiaal is verplicht om vóór aanvang van de werkzaamheden een controle van de machine uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze veilig te gebruiken is. Op deze manier kunnen eventuele mankementen vooraf worden vastgesteld.

Hoe vaak moeten interne transportmiddelen worden onderhouden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om jaarlijks onderhoud uit te voeren en het is tevens een wettelijke verplichting om de machine jaarlijks te keuren. Indien er per jaar meer dan 500 uur met de machine wordt gereden, dient deze keuring tweemaal per jaar te worden uitgevoerd.

Kan ik interne transportmiddelen huren in plaats van kopen?

Ja, het is mogelijk om interne transportmiddelen te huren in plaats van te kopen. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven die tijdelijk extra apparatuur nodig hebben of die geen grote investeringen willen doen in nieuwe apparatuur. Huren kan ook een goede optie zijn voor bedrijven die niet de capaciteit hebben om hun eigen apparatuur te onderhouden.

Of stuur ons een berichtje

Wij beantwoorden uw vraag!